Triatlon landslaget trekker utøvere fra OL

Etter en lengre pågående konflikt internt i triatlonforbundet og landslaget kommer det nå fram at Gustav Iden og Kristen Blummenfelt er ute av den norske troppen til OL. Hovedkilden til problemet skal være Ironman satsingen til de to nevnte utøverne. Forbundet svarer foreløpig ikke offisielt på hendelser fra Skiftesonen.no men sier de kommer med en pressemelding når alt er oversiktlig og klart.

Det har lyktes oss å lure ut en kommentar fra sportssjefen på telefon.

-Denne prosessen har eg ingenting med. Det er utøveren selv som har hatt myndighet og tatt denne beslutningen. Eg er lojal mot utøveren.

Etter en kort pause forsetter sportssjefen.
– Selvom at det kanskje gjør det vanskeligere for meg å oppnå egne ambisjoner som trener. Eg skal innrømme at OL meldaje og Hawaii seier hadde sett veldig fint ut på CVen.

Landslagets utøver representant Vetle Thorn kunne dele dette med Skiftesonen.no.

-Konflikten oppsto i starten av året da de to utøvere snakket mer og mer med medier og internert i gruppen om Hawaii. Landslaget er for hardtsatsende kortdistanse utøvere. Vi andre utøvere synes ikke noe om fokuset og mediedekningen disse fikk. Ambisjonen i en OL-sesong skal være toppresultater i nettopp OL. Å tenke og fokusere på noe annet ser vi på som illojalt mot resten av oss. Nå snur vi fokuset til å prøve å kvalifisere inn andre utøvere.

Rykte sier at Iden og Blummenfelt foreløpig tar dette med knakende ro. De har store inntekter fra sponsorer og premiepenger, og kan forsette karrierene sine uten landslaget. Det blir dog uten OL deltagelse i 2021 ser det ut som. Hvordan veien blir videre for Ironman guttene og landslaget gjenstår å se.

One thought on “Triatlon landslaget trekker utøvere fra OL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.