Super league London

Storbritannias Beth Potter og belgiske Marten van Riel hadde en god dag med å vinne Super League Triathlon (SLT) Arena Games London. Begge idrettsutøverne beviste at de er i bra form og takler dette spektakulære formatet. Triatletene svømte 200 meter, syklet fire kilometer og løp en kilometer tre ganger, hver runde/heat i en ny rekkefølge men en kort pause. Det ble tildelt poeng på hver runde. Vinneren ble den som til slutt hadde flest poeng.

Kvinneløpet

Ikke overraskende skjedde det mye under løpet. Under den første heat (svøm-løp-sykkel) tok Lucy Charles og Sophie Coldwell først initiativet på svøm, men Potter tok ledelsen under løpet. Hun tjente sine ti første poeng, mens Coldwell og Charles til slutt tok med seg ni og åtte poeng.

I andre heat (løp-sykkel-svømming) var det igjen Potter som var sterkest med joggesko og klarte å ta en liten ledelse. Imidlertid tapte hun ledelsen takket være en slurvet overgang, hvorpå en ledergruppe på syv damer samlet seg på sykkelen. I vannet var det Charles som var sterkest og svømte fra resten av kvinnene og tok de ti poengene. Coldwell og Potter endte på andre og tredje plass, ni og åtte poeng.

Den tredje (sykkel-svømme-løp) og avgjørende heat så ingen bemerkelsesverdige utviklingstrekk på sykkelen da alle kvinnene forble sammen. I vannet åpnet Charles igjen et gap på resten av feltet, men under overgangen løp hun til feil tredemølle og mistet noen dyrebare sekunder. På løpeetappen gikk Potter forbi Charles og viste seg ustoppelig. Ved å vinne den tredje og det første heatet vant Beth Potter. Charles og Coldwell var også sterke i tredje heat og tok i den rekkefølgen andre og tredje plass totalt.

Herreløpet

I herreløpet var det belgiske Marten van Riel som viste seg å være sterkest. Det var åpent ut i første heat, det ble etterhvert dannet en leder gruppe på fire i løpet av sykkeletappen- Van Riel, Vasco Vilaca, Justus Nieschlag og Jonathan Brownlee. Det kom til slutt ned til en sprint på sykkelen. Vilaca, vant sprinten, mens Van Riel plukket opp ni poeng. Nieschlag og Brownlee ble nummer tre og fjerde.

I andre heat kom Van Riel, Yee og Brownlee sammen og jobbet godt på sykkelen og under løpet. Dette betydde at svømming på 200 meter ville avgjøre poengene, og det var Van Riel, som hoppet i vannet sist av de tre, som viste seg å være den raskeste svømmeren. Han tok ti poeng, fulgt av Brownlee (9 poeng) og Yee (8 poeng).

Det tredje og avgjørende heatet begynte med en sykkeletappe der alle holdt sammen. Ikke overraskende endret det seg i vannet. Schomburg og Nieschlag kom opp av vannet omtrent samtidig, mens Yee og Van Riel fulgte tyskerne to sekunder bak, noe som betydde at Van Riel lå i en posisjon til å vinne ut på løp.

På den siste løpeetappen var det Nieschlag som trøkket til og han klarte til og med å holde seg foran Yee. Yee som er ansett som den beste løperen i feltet. Med heat seieren i tredje heat rykket Nieschlag opp på poengtabellen. Van Riel krysset streken på tredjeplass, og vant sammenlagt.

Til slutt gikk seieren til Van Riel. Nieschlag ble nummer to, mens Brownlee og Yee tjente like mange poeng for tredjeplassen. Basert på resultatene i siste heat gikk bronsen til Yee.

Parra konkurransen

Det var første gang det ble arrangert en egen konkurranse for parraklassene i Super League triatlon. Kort og god oppumering i video og resultater under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.