Sondre Solheim ansatt som trener for rekruttlandslaget

Rekruttlandslaget får nå en egen trener, Sondre Solheim. Sondre var inntil nylig ansatt som utviklingskonsulent hos Triatlonforbundet, men ble sagt opp på grunn av omstruktureringer. Sondre tiltrådte den nye stillingen 1. mars.

Som et ledd i arbeidet med å sikre videre rekruttering til landslaget har forbundet fått ferske midler fra Olympiatoppen til å videreføre talentutviklingsprosjektet. – Vi fikk støtte fra Olympiatoppen i 2013 til prosjektet vårt, i første omgang for 8 år. Nå i 2021 har vi dermed fått støtte frem til 2026, takket være de svært gode resultatene vi har klart å levere med landslaget så langt, forteller sportssjef i Triatlonforbundet, Arild Tveten.

Talentutviklingsprosjektet til Olympiatoppen har mål om å bedre toppidrett og skaffe flere medaljer. For å klare dette skal de gjøre de beste bedre og flere samt skape utviklingsmuligheter for morgendagens toppidrettsutøvere. For denne runden var det 38 søkere hvor triatlon er et av seks prosjekter som har fått innvilget støtte. – Disse midlene vil komme svært godt med i arbeidet med å sikre rekrutteringen på nivået under landslaget. Flaskehalsen så lang har vært den store avstanden som har oppstått fra de nest beste i klubbene til de beste på landslaget, forteller Tveten. – Det er mange gode individuelle utøvere der ute som vi ønsker nå å fange opp og skape et miljø rundt gjennom denne satsningen. Vi skal ha flere samlinger og jobbe enda mer med de nest beste og med et ekstra fokus på jenter, sier Tveten.

Sportssjef i Norges Triatlonforbund Arild Tveten. Foto: Norges Triatlonforbund

Via telefon kan Sondre fortelle om en hektisk, men samtidig spennende start. – Det har vært mye nytt allerede, så det har absolutt vært en fordel å ha bakgrunn fra forbundet slik at jeg hurtigst mulig kan fungere i den nye jobben, forteller Sondre Solheim til Skiftesonen.no.

Allerede på dag to er han godt i gang med å planlegge veien videre med både årshjul og langtidsplaner, og de som kjenner Sondre fra før av vet godt at dette er en fremoverlent person. – Selv om jeg er fersk så har jeg store ønsker og idéer for denne jobben som hovedsakelig blir å skape muligheter og en arena for unge utøvere som har et ønske om å ta steget videre, forteller Solheim ivrig.

– Jeg brenner for idrettsglede og mestring hos barn og unge. Dette er en perfekt mulighet både for å utvikle ungdom, men også for å utvikle min egen kompetanse som trener, avslutter Solheim.

Ved siden av den nye jobben som rekruttlandslagstrener har også Sondre fått jobb som sportslig leder for den nyoppstartede triatlongruppen til Bærumsvømmerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.