Østfold Triathlon avlyses for andre gang

En av Østlandets perler annonserte tirsdag at årets arrangement dessverre avlyses. Årets avlysning føyer seg dermed inn som andre avlysningen på rad som følge av covid-19 for konkurransen med tilholdssted i Sarpsborg.

Konkurransen var planlagt til søndag 20. juni med distansene supersprint, sprint og olympisk. Selv om utsiktene fremover ser lysere ut en for et år siden ønsker ikke arrangørklubben, Fredrikstad Triathlonklubb, å ta risikoen ved å avvente. Sist arrangementet gikk av stabelen var i 2019 med nærmere 270 startende deltakere.

– Årsaken til avlysningen er ganske åpenbar, men samtidig sammensatt, sier styreleder i Fredrikstad Triathlonklubb, Terje Ørås, til Skiftesonen.no. – Koronaen er hovedgrunnen til avlysningen i år igjen, spesielt siden datoen er tidlig på året og dermed er det stor sannsynlighet for at vi uansett hadde måttet avlyse.

– Det å planlegge, bestille, sikre vei og trygghet for utøvere krever både tid og kroner og dermed mener styret i klubben at det ikke er forsvarlig å satse en så stor del av klubbkassa for noe som antakelig ikke går å gjennomføre. Samtidig har pandemien gitt et utsatt årsmøte og sammen med utfordringer rundt å fylle vervene til halve styret blir det rett og slett for krevende å få til en gjennomføring i 2021, sier Ørås.

Østfold Triathlon blir dermed første triatlonkonkurransen som avlyses i 2021. – Vi regner med å komme sterkere tilbake i 2022, avslutter Ørås.

Marius Elvedal (Hero IK) vant olympisk distanse under Østfold Triathlon 2019. Foto: Østfold Triathlon

Ønsker du å holde deg oppdatert på hvilke konkurranser som gjenomføres i 2021?
Vi i Skiftesonen.no vedlikeholder Norges uoffisielle terminliste som du finner på denne siden. Her kommer det fortløpende oppdateringer etterhvert som arrangører annonserer siste status på sine arrangementer, både bekreftede datoer og endringer/avlysninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.