Jan Frodeno gjør comeback i Challenge Miami på fredag til tross for reisetrøbbel

Etter siste uke å ha blitt nektet ombordstigning på sin flygning til USA på grunn av manglende innreisedokumenter, har nå Frodeno bekreftet at han er på vei til Miami. Frodeno konkurrerte sist under sin seier i IRONMAN-VM på Hawaii i 2019, og gjør nå comeback i Miami. Det er knyttet stor spenning til om den tidligere verdensmesteren på hel og halv IRONMAN fortsatt holder stand mot noen av verdens beste triatleter.

Med en total premiepott på 50 000 amerikanske dollar er det fredag 12. mars klart for Challenge Miami på Homestead-Miami Speedway. Til start stiller i tillegg til verdensrekordholder på fulldistanse, Jan Frodeno, vinner av PTO Championship 2020, Paula Findlay. De får selskap på startstreken av blant andre super stjernene og YouTube’erne Lucy Charles Barclay og Lionel Sanders.

Livesending fra løpet
Pro-løpene for damer og herrer vil bli sendt på Facebook Live mot en kostnad av 2.99 amerikanske dollar. Kvinnene 1900 norsk tid og mennene 2115 norsk tid. Distansene er 1600m svøm – 64km sykkel og 17km løp. Les mer om hvordan du får sett Challenge Miami.

Lucy Charles-Barclay er en av flere profilerte utøvere som stiller til start i Challenge Miami 12. mars. Her fra hennes seier i Challenge Roth i 2019.
Bilde: Challenge Roth

Homestead-Miami Speedway ligger utenfor Homestead, som er for forstad sør for Miami. Billøpsbanen er årlig vert for blant den kjente billøpserien NASCAR og har en tilskuerkapasitet på 46 000. Når Challenge Miami kommer til Homestead vil utøverne svømme i en kunstig innsjø på innsiden av billøpsbanen, og sykle og løpe på banen. Til forskjell fra under vil Challenge Daytona og PTO Championship 2020 vil ikke utøverne sykle den ovale runden på «Speedway»-banen. I stedet vil det sykles på det som kalles «Modified road course». Dette vil gjøre syklingen mer teknisk og mindre monoton enn under Daytona, og kanskje vil flere utøvere unngå de problemene de fikk i Daytona på grunn av den statiske sittestillingen på syklingen. Løpingen vil i stedet foregå på «Speedway»-banen med ovale runder. Dette betyr at utøvere som blir liggende langt nok bak kan bli tatt ut av løpet på slutten av syklingen.

Startliste:

One thought on “Jan Frodeno gjør comeback i Challenge Miami på fredag til tross for reisetrøbbel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.