Er triatlon verdens beste på likestilling? Og paraidrett?

Foto forside: Gustav Iden. Solveig Natvig Løvseth og Lotte MIller på landslaget, i den nye landslagsdrakten.

I denne episoden av Skiftesonen – triatlonpodden snakker (og skryter…) vi av hvor flinke vi synes triatlon er når det gjelder likestilling. I den siste tiden har det vært en del diskusjon innen idretten om vi er gode nok innen likestilling. Vi har sett at kvinnelige syklister for eksempel ikke har fått på langt nær samme lønn og vilkår som menn, og i vinter (i mange vintre) har vi også sett utfordringer med kvinnelig hopp der de ikke har på langt nær fått samme vilkår som menn. Og fotball kan sikkert også nevnes.

Det arbeides heldigvis med dette, og samfunnet og verden går i riktig retning tror vi. Men hvordan står det til med triatlon? Det er her vi med stolthet vil slå oss på brystet og kanskje hevde ( i hvert fall tror), at triatlonsporten er den sporten som er kommet lengst når det gjelder likestilling. Her har vi like distanser, like prispenger, og løpene arrangeres på like aktuelle tidspunkter og like aktuelle steder. Gjerne samtidig!

En fin sak å lese i den anledning er denne fra Independent;

https://www.independent.co.uk/sport/olympics/triathlon-georgia-taylor-brown-interview-b1820442.html?fbclid=IwAR2ALhrxygHaHRr7RqTWmYj6Q3MHXnyXuVBV68vu_aJ_CsuUoAMwkfa2iBc

Videre vil vi også slå et slag for at triatlon er flinke, og stadig bedre, på å få med paraidretten. Det er flere eksempler. I Norge har vi «tatt» konseptet team tvilling og komiker Truls Svendsen har til og med slått et slag for dette ved å være ambassadør og deltok på Haugesund triatlon tilbake i 2017. Her kan du se et innslag fra TV2; https://www.tv2.no/v/1153678/.

Du kan også lese en sak som sto i Haugesunds avis; https://www.h-avis.no/sport/triathlon/sveio/tv-kjendis-pa-besok/s/5-62-275427

Sveio 1806 2016
Auklandshavn Triatlon : Truls Svendsen og Ingelin Paulsen
Foto fra artikkelen i Haugesunds avis 18.6.2016. Truls Svendsen og Irmelin Paulsen. Foto: Alfred Aase

Det ble også nylig under Superleague i London konkurrert innen flere paraklasser. Dette er en stor konkurranse som viser at det er fullt mulig å arrangere slike klasser i forbindelse med samme program for standard klasser, kvinner og menn.

I podcasten snakker Mikal Iden og Sverre Flatebø innledningsvis litt om hva som skjer rundt triatlonlandslaget om dagen. Sponsorjakt, nytt klubbtøy, OL-kvalifisering og høydesamling med mer

Du blir til sist også oppdatert på vinnere og hører om noen av de store løpene som har vært den siste tiden. Om du ikke allerede har fått med deg alt her. Challenge Miami, Ironman Dubai og Superleague London, inkludert en del rundt dette:-)

Og ikke minst hva som kommer i episoder fremover nå. Ha god lytting!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.