Challenge Roth utsettes til september

Koronapandemien fortsetter å sette sitt preg på årets triatlonsesong rundt om verden. Challenge har nå kunngjort at verdens største fulldistanse triatlonkonkurranse, Challenge Roth, utsettes til 5. september. Konkurransen var opprinnelig planlagt 4. juli, men arrangørene mener det vil være mer realistisk å gjennomføre konkurransen i september i år. Utøvere som ikke ønsker å flytte påmeldingen til 5. september eller til 2022 får anledning til refusjon av påmeldingsavgiften.

Løpsleder Felix Walschöfer sier følgende om utsettelsen:
«Mange av deltakerne våre som er registrert for 4. juli, ligger for tiden godt etter i treningen, spesielt når det gjelder svømming. I tillegg er det fortsatt mange reisebegrensninger rundt om i verden. Det er viktig for oss å tilby utøverne våre en trygg, høykvalitet og – i betydningen like muligheter – rettferdig konkurranse. På grunn av de stadig mer omfattende vaksinasjonene i store deler av verden og den mulige reduksjonen i COVID-tilfeller, som også skjedde i sommermånedene i fjor, synes det å være mer gjennomførbart for oss å holde løpet i september enn i juli.»

Challenge Roth er kjent for å være en folkefest, og langs store deler av løypen kryr det av tilskuere.
Bilde: Challenge Roth

Challenge Roth er en av de mest kjente fulldistanse triatlonkonkurransene i verden, og foregår over den kjente distansen 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping. Løypen er kjent som en av de raskeste i verden, og verdensrekordene på fulldistanse for både damer og herrer er satt i Roth. I 2011 satte britiske Chrissie Wellington verdensrekord for damer med tiden 8:18:33, og i 2016 ble verdensrekorden for herrer satt da tyskeren Jan Frodeno løp i mål på tiden 7:35:39.

Jan Frodeno var først i mål under Challenge Roth i 2019 og satte i tillegg verdensrekord på fulldistanse med tiden 7:35:39.
Bilde: Challenge Roth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.