2021 World Triathlon Championship Series tar form

Det internasjonale triatlonforbundet, World Triathlon, har oppdatert kalenderen for årets World Triathlon Championships Series (tidligere World Triathlon Series). Etter fjorårets avlysning av mesterskapsserien legger nå World Triathlon opp til en fullspekket sesong med totalt 7 konkurranser. Konkurransen i Abu Dhabi, som tradisjonelt har startet Championships Series i mars, er nå utsatt til november, og Chengdu, Kina, venter fremdeles på å bekrefte dato.

Finalen i World Triathlon Championships Series fant i 2019 sted i Lausanne, Sveits.
Bilde: Mikal Iden

Følgende konkurranser inngår i 2021 World Triathlon Championship Series:

  • Yokohama, Japan, 15. mai.
  • Leeds, Storbritannia, 6. juni.
  • Montreal, Canada, 24. juni.
  • Hamburg, Tyskland, 10. juli.
  • Edmonton, Canada, 17.-22. august.
  • Abu Dhabi, De Forente Arabiske Emirater, 5.-6. november.
  • Chengdu, Kina, venter på bekreftelse av dato.

Det er store forhåpninger til at det norske landslaget vil være med og dominere World Triathlon Championship Series også i år. I 2019 førte flere sterke prestasjoner til at nordmennene Gustav Iden og Kristian Blummenfelt begge var innenfor topp 10 i serien, med henholdsvis 9. og 10. plass. Dette var riktignok betydelig svakere enn Blummenfelts 5. plass fra 2018. Blant de norske damene er Lotte Miller den eneste med topp 30-plasseringer, med 17. plass i 2018 og 23. plass i 2019.

Det norske landslaget i triatlon på treningssamling på Sognsvann i Oslo.
Bilde: Mikal Iden

Landslaget, som for tiden er på treningsleir i Portugal, har fullt fokus inn mot de olympiske lekene i Tokyo, Japan. Det er forventet at en komprimert andre del av den olympiske kvalifiseringsperioden i triatlon vil starte når årets World Triathlon Championship Series settes i gang i Yokohoma, Japan. Etter den første kvalifiseringsperioden ser det ut til at Norge kan kvalifisere tre herrer og én dame til OL.

Gustav Iden er den mest meritterte utøveren på triatlonlandslaget med seier i både Ironman 70.3 World Championships i 2019 og i PTO Championships i 2020.
Bilde: Mikal Iden

Hvordan det slår ut på deltakelsen når World Triathlons sesong forskyves inn i senhøst er usikkert. Perioden oktober til desember har tradisjonelt vært en periode der utøverne konkurrerer i andre triatlonserier som Super League Triathlon. Gustav Iden er på grunn av sin seier i Ironman 70.3 World Championships i 2019 også kvalifisert for Ironman World Championships i Kona, Hawaii, USA i år og har tidligere uttalt at han stiller til start der for å ta seieren.

Koronapandemien gjør det fremdeles usikkert om det blir noen konkurranse i Kona i år, siden arrangementets økonomi i stor grad avhenger av stor deltakelse fra Age Group-utøvere.

Stornes, Blummenfelt og Iden er ofte å finne fremst i sykkelfeltet i internasjonale triatlonkonkurranser.
Bilde: Mikal Iden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.